Hosokawa Micron B.V.


Gildenstraat 26 7005 BL Doetinchem
0314373333 Klik om te bellen

Over Hosokawa Micron B.V.

Hosokawa Micron B.V. is een wereldwijde leverancier van procesapparatuur en -systemen voor de mechanische en thermische verwerking van droge en natte poeders. Het bedrijf beschikt in Doetinchem over uitgebreide faciliteiten voor R&D, testen, productie, loonverwerking en lifecycle services.

Als technologieleider op het gebied van poeders mengen, drogen en agglomereren worden de procesoplossingen van Hosokawa Micron gebruikt in vele bedrijfstakken zoals de chemie, mineralen, metalen, voedingsmiddelen, veevoeders, cosmetica, nucleair, farma en kunststoffen.

100 JAAR INNOVATIE

Hosokawa Micron B.V. viert met trots haar 100-jarig bestaan. Sinds de oprichting in 1923 door de heer J.E. Nauta als NAUTAMIX in Haarlem, heeft het bedrijf een lange weg afgelegd. In 1982 werd het bedrijf overgenomen door de Japanse Hosokawa Micron Corporation. Het bedrijf bleef groeien, onder andere door de overnames van Machinefabriek VRIECO in Zelhem, ISEM in Doetinchem en SCHUGI in Lelystad. In 1993 verhuisde het bedrijf naar het huidige pand in Doetinchem. CEO Christophe Krug: "We kijken ernaar uit om nog vele jaren innovatieve oplossingen en uitzonderlijke service te bieden."

PROCESTECHNOLOGIE OP ZIJN BEST

Hosokawa Micron's sterke focus op systeemontwerp wordt ondersteund door uitgebreide testfaciliteiten om klanten te helpen de optimale oplossing voor hun specifieke toepassing te vinden. Nieuwe ontwikkelingen vinden vaak plaats in samenwerking met onze klanten in ons goed uitgeruste test- en ontwikkelingscentrum. Met een oppervlakte van meer dan 2000 m² en uitgerust met 30 machines biedt het unieke mogelijkheden om het meest efficiënte proces, systeem of installatie te bepalen voorafgaand aan het definitieve ontwerp.

Hosokawa Micron beschikt over een competent en responsief after sales service team, dat volledige ondersteuning biedt voor installatie, inbedrijfstelling, inspectie, reparatie, preventief onderhoud en spare parts service, om operationele betrouwbaarheid, optimale prestaties van de apparatuur en klanttevredenheid te garanderen.

HOSOKAWA MICRON GROEP

Hosokawa Micron B.V. is onderdeel van de Hosokawa Micron Groep, wereldleider in het leveren van procesoplossingen op het gebied van poeder- en deeltjestechnologie en blaasfilmtechnologie. De Hosokawa Micron Groep is een beursgenoteerde onderneming, met hoofdkantoor in Japan, met verkoop- en technologiefaciliteiten wereldwijd.

Het volledige wereldwijde netwerk van Hosokawa Micron, hun kennis, expertise en gespecialiseerde technologieën zijn een beschikbare bron voor die verwerkers die advies, verwerkingsinnovatie en geïnspireerd ontwerp zoeken om hen in staat te stellen de hoogste productienormen en concurrentievoordeel te behouden.

Process technology for tomorrow

Foto's

Hosokawa Micron B.V.

Hosokawa Micron B.V. in het kort

Machinebouw op maat

Ja

Machine's voor

Autoindustrie
Chemische industrie
Energie- en waterbedrijven
Land- en tuinbouw
Mineralen, Metalen, Pharmaceutische-Industrie
Rubber- en kunststof industrie
Voedingsmiddelenindustrie

Certificeringen

PED 2014-68-EU

ISO 14001

ISO 9001

AD2000 HP0

ASME U

ASME UM

Artikelen

Agglomereren: wat is het en waarom zou je het doen?

Agglomereren is een proces om de eigenschappen van poeders te verbeteren met het oog op specifieke toepassingen. Een belangrijk voorbeeld is het verbeteren van de instant-eigenschappen, met name de oplosbaarheid...

Onze locatie

Hosokawa Micron B.V.


Gildenstraat 26 7005 BL Doetinchem
0314373333 Klik om te bellen