Hosokawa Micron B.V.


Gildenstraat 26 7005 BL Doetinchem
0314373333 Klik om te bellen

Over Hosokawa Micron B.V.

Hosokawa Micron B.V. is een internationale leverancier van poederprocessystemen en -apparatuur voor de mechanische en thermische verwerking van droge en natte poeders. Het bedrijf is gespecialiseerd in technologieën om te mengen, drogen, agglomereren, malen, classificeren, compacteren en containment. Hosokawa Micron is gevestigd in Doetinchem, met uitgebreide faciliteiten voor R&D, testen, vervaardiging, loonproductie en service. Het bedrijf is een volledige dochteronderneming van de Japanse Hosokawa Micron Corporation.

POWDER ENGINEERING AT ITS BEST

Hosokawa Micron biedt klanten uitgebreide ervaring en superieure knowhow op het gebied van poederprocestechnologieën en -engineering. De technologieën van het bedrijf concentreren zich op drie kernprocessen: mengen, drogen en agglomereren. De productportfolio omvat mengers en drogers voor poeders, pasteuze producten, slurries en vloeistoffen, voor zowel batch- als continubedrijf en van enkelvoudige machines tot complete turnkey-systemen.

Hosokawa Micron mengers zijn ontworpen voor processen zoals het homogeniseren van bulkmaterialen, deeltjes coaten, materialen fuseren, bevochtiging en vloeistofdispersie. Drogers van Hosokawa Micron zijn ontworpen voor het effectief verwijderen van vocht onder druk, atmosferische of vacuümomstandigheden of door vriesdrogen. De agglomereertechnologie van het bedrijf produceert instant-agglomeraten met een open structuur, goede oplosbaarheid en goede stromingseigenschappen.

Als technologieleider op het gebied van poeders mengen, drogen en agglomereren worden de procesoplossingen van HOSOKAWA MICRON gebruikt in vele industrieën zoals de chemie, mineralen, metalen, voedingsmiddelen, veevoeders, cosmetica, nucleair, farma en kunststoffen.

Hosokawa Micron beschikt over een competent en responsief after sales service-team, dat volledige ondersteuning biedt voor installatie, inbedrijfstelling, inspectie ter plaatse, reparatie, preventief onderhoud en reserveonderdelen om operationele betrouwbaarheid, optimale prestaties van de apparatuur en klanttevredenheid te garanderen.

INNOVATIEVE PROCESTECHNOLOGIËN VOOR MORGEN

Hosokawa Micron is sterk gericht op systeemontwerp, ondersteund door uitgebreide test- en loonproductiefaciliteiten om klanten te helpen bij het vinden van de beste procesoplossing voor hun product. In de compleet uitgeruste proeffabriek komen nieuwe ontwikkelingen vaak tot stand in nauwe samenwerking met de klant. Met ruim 2.000 m² en 30 machines biedt het unieke mogelijkheden om het meest efficiënte proces of systeem of installatie te bepalen.

Hosokawa Micron werkt graag met studenten en is medeoprichter van de 'Innovatiehub Doetinchem'. De Innovatiehub heeft als doel bij te dragen aan de opleiding van een nieuwe generatie professionals door het aanbieden van onderzoeksopdrachten en stageplekken. Bovendien zijn studenten met hun frisse, nieuwe inzichten een voortdurende bron voor innovatieve ideeën.

HOSOKAWA MICRON GROEP

De Hosokawa Micron Groep is een wereldleider in het leveren van procesoplossingen op het gebied van poeder- en deeltjesverwerking en geblazen filmtechnologie. De onderneming beschikt over faciliteiten voor onderzoek, engineering, productie en service in Azië, Europa en Noord-Amerika. Het hoofdkantoor van de Hosokawa Micron Groep is gevestigd in Osaka, Japan.

Foto's

Hosokawa Micron B.V. in het kort

Machinebouw op maat

Ja

Machine's voor

Autoindustrie
Chemische industrie
Energie- en waterbedrijven
Land- en tuinbouw
Mineralen, Metalen, Pharmaceutische-Industrie
Rubber- en kunststof industrie
Voedingsmiddelenindustrie

Artikelen

Agglomereren: wat is het en waarom zou je het doen?

Agglomereren is een proces om de eigenschappen van poeders te verbeteren met het oog op specifieke toepassingen. Een belangrijk voorbeeld is het verbeteren van de instant-eigenschappen, met name de oplosbaarheid...

Onze locatie

Hosokawa Micron B.V.


Gildenstraat 26 7005 BL Doetinchem
0314373333 Klik om te bellen