KIM Apparatenbouw


Industriestraat 35/37 7005 AN Doetinchem
0314 334 856 Klik om te bellen

Over KIM Apparatenbouw

Creatieve oplossingen voor drink- en proceswaterindustrie

Maatwerk constructiewerk is hét specialisme van KIM Apparatenbouw. Van het realiseren van een bordes of cabine tot het ontwerpen, produceren en monteren van complete leidingsystemen voor de drinkwaterindustrie. De metaalbewerkingspartner heeft de wind in de zeilen. Sinds een half jaar is het nieuwe kantoor betrokken en met een nieuw te bouwen productiehal is het tijd om op te schalen en de expertise breder in te zetten.

KIM Apparatenbouw is een visitekaartje voor Doetinchem en ontving in de European Entrepreneurs Region-Award voor verduurzaming. Het nieuwe, ruime kantoor is onder andere voorzien van ledverlichting, zonnepanelen en een warmtepomp. Directeur-eigenaar Luc Holtslag gebruikt bij voorkeur de term volhoudbaarheid in plaats van duurzaam. “Het is immers niet blijvend, maar houdbaar met het oog op de toekomst. Dat gaat verder dan technische maatregelen maar om kwaliteit in de brede zin, ook in de bedrijfsvoering.”

Totaalpartner
Deze integrale benadering is kenmerkend voor de werkwijze van KIM Apparatenbouw met als kerncompetentie het efficiënt transporteren van water tegen de laagst mogelijke energiekosten. Sinds de start in 1949 is het bedrijf uitgegroeid tot partner voor de drinkwaterindustrie. “Voor waterschappen, adviesbureaus, drinkwaterbedrijven, machinebouwers en de voedingsmiddelenindustrie werken we aan renovatie-, nieuwbouw- en reparatieprojecten met hoge kwaliteitseisen”, licht Luc Holtslag toe. “We verwerken buisdelen van DN 10 tot DN1000 in staal, RVS of aluminium. Opdrachtgevers kunnen bij ons terecht voor het hele traject van inmeten, ontwerpen en engineeren tot produceren, monteren en onderhoud. Met onze expertise weten we elk klein en groot project op tijd en met succes te voltooien. Daarbij denken we proactief en oplossingsgericht mee bij het realiseren van installaties. Kwaliteitsborging is voor ons erg belangrijk. We werken conform de BRL-richtlijnen voor drinkwater en zijn ISO 9001-, ISO 14001- en VCA**-gecertificeerd.”

Maatwerk constructiewerk
Het hart van het Achterhoekse bedrijf gaat harder kloppen van gedetailleerde projecten. Eén van de specialisaties is het ontwikkelen en realiseren van maatwerk deksels ter afsluiting en bescherming van bronputten of waterbronnen. De vakmensen produceren en verwerken ook enkelstuks of kleine series voor andere industrieën, zoals cabines, containers, bordessen en tanks. “We zien nog volop groeikansen in onder andere de voedingsmiddelenindustrie, waarvoor we met onze kennis op het gebied van drink- en proceswater diverse leidingwerkprojecten kunnen verzorgen.”

Mens en machine
Metalen en machines zijn niets zonder mensen. Het moderne machinepark van KIM Apparatenbouw vormt een solide basis, maar het zijn de medewerkers die met hun vakmanschap en ervaring het verschil maken, stelt Luc Holtslag. “We zijn een echt no-nonsense mensenbedrijf. Onze 25 vakmensen zijn allround en werken volgens strenge veiligheids- en hygiënische eisen. Bij KIM Apparatenbouw houden we van korte lijntjes en vinden we goede en veilige arbeidsomstandigheden ontzettend belangrijk. Want een volhoudbare toekomst begint dicht bij jezelf. We investeren dan ook graag in onze medewerkers!”

Kwaliteit in maatwerk

Foto's

KIM Apparatenbouw lastechniek

Machine's voor

Energie- en waterbedrijven
Staalbouw
Voedingsmiddelenindustrie

Certificeringen

ISO 9001

ISO 14001

VCA**

Onze locatie

KIM Apparatenbouw


Industriestraat 35/37 7005 AN Doetinchem
0314 334 856 Klik om te bellen