PTB Special Products B.V.


Osloweg 122 9723 BX Groningen
050-5422844 Klik om te bellen

Over PTB Special Products B.V.

PTB Special Products levert 100% maatwerk op het gebied van intern transport. Onze speciale transportoplossingen worden ingezet wanneer standaard materieel niet voldoet. Hierbij kan gedacht worden aan transport van extreem zware- of volumineuze goederen. Alle machines worden op maat gemaakt. PTB richt zich voornamelijk op het ontwerpen van speciale elektrische pallettrucks, stapelaars en trekkers.

Als voorloper op dit gebied heeft PTB voor een tal van bedrijven interne transport machines ontworpen en ontwikkeld. Klanten van PTB zijn onder andere ASML, Philips, Ned-train, APM-Müller en Hitachi. PTB bestaat sinds 1897 en is dé specialist op het gebied van intern transport. 

PTB Special Products is onderdeel van de PTB Group, welke bestaat uit drie verschillende bedrijven. De bedrijven in de groep versterken elkaar, zo maakt PTB Special Products gebruik van de diensten van de PTB Machinefabriek, waar de onderdelen voor de machines geproduceerd worden. De PTB Machinefabriek is een full service metaalbewerker, met een moderne fabriek in Groningen. 

Historie

PTB is opgericht in 1897 onder de naam Pot & ter Borg. Aanvankelijk gestart als stoomsmederij, gespecialiseerd in landbouwmachines en gerelateerde producten. Met de komst van de industrialisatie is PTB zich gaan richten op het ontwerp en de productie van dorsmachines en stropersen. Hierop zijn twee vershillende werkmaatschappijen ontstaan, PTB transportmiddelen en PTB Machinefabriek. Uit de combinatie van deze twee bedrijven is PTB Special Products ontstaan. 

PTB Special Products B.V. in het kort

Machinebouw op maat

Ja

Machine's voor

Autoindustrie
Chemische industrie
Energie- en waterbedrijven
Gezondheidszorg
Land- en tuinbouw
Offshore Oil & Gas
Papier- en karton industrie
Rubber- en kunststof industrie
Transport en logistiek
Voedingsmiddelenindustrie

Onze locatie

PTB Special Products B.V.


Osloweg 122 9723 BX Groningen
050-5422844 Klik om te bellen